Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv
Måla om listerna
Måla om listerna
Listerna är hemmets konturer. De ramar in interiören och gör mer än man kan tro för helhetsintrycket. Att listerna är så viktiga visuellt betyder lyckligtvis inte bara att slitna lister drar ner känslan i ett rum – utan också att fräscha, nymålade lister får allt att lyfta.
Trösklar som smälter in
Trösklar som smälter in
En dörr är så mycket mer än bara en dörr. En dörr kan ge välgörande ljus och luft när den öppnas, men också välkommen avskildhet och tystnad när den stängs. En dörr är faktiskt också rent bokstavligen mer än bara en dörr.
Tejpen som tätar taket
Tejpen som tätar taket
När det kommer till att skydda och underhålla taken på våra hus är det bättre att vara överdrivet noggrann än tvärtom. Från välkända Tecca kommer en ny, smart lösning i form av en töjbar byggtätningstejp och kompletterande hörntätningsark i samma kvalitet.
Nya fönster- en lönsam investering
Nya fönster- en lönsam investering
Ett fönsterbyte är inte enbart en investering i husets utseende. Med moderna fönster kan du även spara en hel del energi. Ett byte till nya, energieffektiva fönster innebär minskade värmeförluster och lägre energiåtgång – och det är bra för både plånboken och klimatet.
Dags för fönsterbyte? Ta hjälp av en fönsterväljare!
Dags för fönsterbyte? Ta hjälp av en fönsterväljare!
Genom att installera nya fönster kan du inte bara höja estetiken på din bostad eller stuga, utan även märkbart sänka dina kostnader för uppvärmning. Med tillverkarnas tekniska innovationer och ett utbud av intelligenta alternativ är möjligheterna att skräddarsy dina fönster större än någonsin.
Släpp in mer av ljuset
Släpp in mer av ljuset
När man talar om att öka ljusinsläppet i hemmet är det väl ofta fler och större fönster man tänker på – men varför nöja sig med det? Utnyttja din ytterdörr eller väggen runt ytterdörren för att släppa in mer ljus! På köpet får du en entré med hög välkommen-faktor för dina gäster.
Måla och kitta fönster
Måla och kitta fönster
Att måla och kitta om sina fönster kan vara ett lite pilligt arbete, men genom att ge dina gamla fönster ny färg kan du förlänga fönstrens livslängd avsevärt. Kom ihåg att förarbetet är väl så viktigt som själva målningen. Genom att tvätta, skrapa och kitta noggrant innan du plockar fram målarpenseln, kan du vara säker på att få ett riktigt bra slutresultat. Vår steg-för-steg-guide hjälper dig från start till mål!
Dolda skruvar till tunga träkonstruktioner
Dolda skruvar till tunga träkonstruktioner
I bygg- och konstruktionsprojekt är valet av rätt skruv av avgörande betydelse för att säkerställa hållbarhet och stabilitet. Essves konstruktionsskruv ET-T är starkare än traditionella träskruvar och ger en säker och dessutom osynlig sammanfogning vid exempelvis balkanslutning till bärlina, skarvning av balkar och sammanfogning av virkesdelar. Tack vare sin unika konstruktion ger ET-T ett säkert och starkt montage helt utan balkskor eller andra beslag.
Byggfolien som håller i 100 år
Byggfolien som håller i 100 år
Med nyheten T-Foil Standard 100 kan tillverkaren Tecca erbjuda en luft- och ångspärr med en livslängd på minst 100 år. För såväl privata som yrkesmässiga husbyggare är detta en betydelsefull innovation, då jämförbara byggfolier på marknaden har en livslängd på 50 år.
Måla om staketet
Måla om staketet
Låt den övergripande arkitektoniska stilen på ditt hem och din trädgård sätta tonen för ditt staket. Om ditt hem har en traditionell stil kan en klassisk vit eller naturlig tränyans vara passande. Du kan också hämta inspiration från de utvändiga kulörerna på din fastighet eller till och med från färgerna du har inomhus. Till hus av modernare stil kan det absolut vara värt att överväga mer djärva kulörer som gör ditt staket mer iögonenfallande. Fråga gärna oss om tips!